Ajuntament de Sant Cugat

Gabriel Ferrater va tenir una estreta relació amb Sant Cugat, ciutat que havia triat per viure-hi com un indret tranquil prou a prop a Barcelona però lluny del seu brogit. Des de la tardor de 1965 fins al final de la seva vida, l’abril de 1972, Sant Cugat va ser la seva ciutat d’adopció i d’acollida.

Dins de la trajectòria poètica de Gabriel Ferrater, l’etapa de Sant Cugat correspon a la del final del conreu de la poesia: l’any 1966 apareix Teoria dels cossos i el 1968 publica el conjunt de la seva obra, Les dones i els dies. Sant Cugat i la aleshores recent creada Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona, van ser també escenari de l’activitat docent com a professor de lingüística general i de crítica literària. Per altra banda, les famoses tertúlies a El Mesón, van ser un autèntic revulsiu intel·lectual en la vida cultural de la ciutat.

Des de 2001, a més, l'Ajuntament de Sant Cugat, en col·laboració amb Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, convoca un dels certàmens poètics en llengua catalana més ben dotats econòmicament, el Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater.
Més informació en el següent enllaç: https://www.santcugat.cat/web/premi-de-poesia-sant-cugat-a-la-memoria-de-gabriel-ferrater

Entitat

Ajuntament de Sant Cugat

Adreça

Plaça de la Vila, 1
(Vallès Occidental)

Tel. / Fax

93 565 70 00

Web

carolinahernandez@santcugat.cat
https://www.santcugat.cat/

Agenda

Rutes relacionades