Premis literaris

28-08-2017

Premis literaris

Us donem a conèixer els diversos premis literaris que organitzen els socis d’Espais Escrits:

L’Ajuntament de Roda de Ter i la Fundació Miquel Martí i Pol convoquen els premis de poesia Miquel Martí i Pol, d’il·lustració de poemes de Miquel Martí i PolEmili Teixidor de didàctica de la literaturaSebastià Àlvarez al millor treball de Final de Grau de temàtica educativa i ARC de narrativa juvenil. El termini de recepció d'originals és el 18 de setembre, excepte el premi InstapoemaMMP que finalitza el 16 d’octubre. El veredicte es farà públic el cap de setmana de l’11 de novembre, en el marc de les Jornades Miquel Martí i Pol. Podeu consultar les bases dels premis aquí.

D’altra banda, s’ha obert el termini per presentar-se al Premi de Narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo Ciutat de Mataró. El premi, organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Societat Catalana de Ciència-Ficció i la Xarxa de Biblioteques de Mataró, augmenta la dotació econòmica fins a 3.000 € per a l’obra guanyadora. Bases del concurs literari aquí.

Per últim, recordar que la revista Haidé. Estudis maragallians. Butlletí de l'Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya convoca, amb el patrocini de la Institució de les Lletres Catalanes, el quart «Premi Haidé», que té com a objectiu distingir el millor treball de grau sobre l'obra i la figura de Joan Maragall i/o la producció literària i artística del seu període. La convocatòria resta oberta fins el 30 de setembre de 2017. Podeu llegir les bases aquí.