Agenda

Lliçons de la Càtedra: Carme Arenas

13-06-2018 | A les 16.30 h
Casa de Cultura (Girona)

Les Lliçons de la Càtedra van néixer l’any 2012, com una activitat de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent, amb el propòsit de convidar cada any una persona que expliqui la seva experiència creadora, docent o investigadora al llarg de la seva vida acadèmica o professional. 

Enguany, Carme Arenas, traductora, escriptora, editora i presidenta del PEN català, és la convidada. L’han precedit la llatinista i professora Dolors Condom (2012), l’escriptor i periodista Narcís-Jordi Aragó (2013), el poeta i pintor Narcís Comadira (2014), el llibreter i agitador cultural Guillem Terribas (2015), l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó (2016) i l’escriptor i dramaturg Jordi Coca (2017), convidats en les edicions anteriors. 

Llicenciada en Història de l’art i en Filologia Catalana, Arenas ha exercit la docència, la crítica literària, ha comissariat exposicions literàries sobre Brossa, Sindreu o Sarsanedas, entre d’altres. Té una dedicació destacada a l’àmbit de l’edició (Edicions 62, Planeta) i la traducció (Eco, Svevo, Calvino, Boccaccio). Lluitadora i compromesa, en tant que presidenta del PEN català i també de Linguapax Internacional, Carme Arenas destaca especialment per la seva activitat en defensa de la llibertat d’expressió, els drets lingüístics, i el foment del diàleg intercultural. 


Programa 
13 de juny de 2018 


16.30 - 17.00h Inauguració i presentació 

17.00 - 18.15h Primera lliçó: «La recuperació cultural als anys 80: traducció i edició» 

18.15 - 18.45h Pausa 

18.45 - 20.00h Segona lliçó: «La diplomàcia cultural i la defensa dels drets lingüístics»


Informació i inscripcionsdir.cmaa@udg.edu
Es lliurarà certificat d'assistència a qui ho sol·liciti abans de 12 de juny.

Organitza: Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent

Amb la col·laboració de: Diputació de Girona, Ajuntament de Castelló d'Empúries, Ajuntament de Figueres, Grup de recerca de Patrimoni Literari (ILCC - UdG) i Amics de la Unesco de Girona