Espai Mir/Manent. Ruta pictoricoliterària Marià Manent - Joaquim Mir. Ajuntament de l’Aleixar

 • Gent del Camp (L'Aleixar, Reus, Riudoms, La Selva del Camp, Tarragona...), al davant de l'Espai Mir – Manent a l'Aleixar en fer la ruta el juny de 2012. Autor: Josep M. Ballvé

  Gent del Camp (L'Aleixar, Reus, Riudoms, La Selva del Camp, Tarragona...), al davant de l'Espai Mir – Manent a l'Aleixar en fer la ruta el juny de 2012. Autor: Josep M. Ballvé

 • Espai Mir – Manent. L'Aleixar, plaça de la Vila, 10

  Espai Mir – Manent. L'Aleixar, plaça de la Vila, 10

 • Ruta Marià Manent/ Joaquim Mir

  Ruta Marià Manent/ Joaquim Mir

 • Espai Mir/Manent detall

  Espai Mir/Manent detall

Hi ha espais en el territori que pels camins de l’art han esdevingut simbòlics. UN AUTOR, UN CREADOR -així en majúscules- pot convertir, gràcies al seu fer creatiu, un paisatge local en patrimoni universal; pot elevar a categoria l’anècdota més senzilla, el fet més quotidià…, pot, en definitiva, dotar un paratge d’una supraidentitat, evidentment intangible, pel sol fet que esguarda aquell indret amb la seva mirada d’artista i el fixa, amb llenguatge propi, a la seva obra, que restarà immutable fins sempre.

Els paisatges de l’ALEIXAR i MASPUJOLS al Camp de Tarragona són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor JOAQUIM MIR i l’escriptor MARIÀ MANENT.

En l’actualitat, la ruta pictoricoliterària Mir-Manent  en els seus diferents formats, clàssica, essencial, familiar i escolar, permet descobrir indrets que van motivar pintures de Joaquim Mir, conèixer el paisatge que la fina sensibilitat de Marià Manent va glossar en alguns poemes i en els seus dietaris i esdevenir, en el cas de famílies i escoles, exploradors d'art i, doncs, artífexs del propi quadern d'artista.

L'Espai Mir/Manent, situat al cor de la vila de l'Aleixar, acull la presentació dels vincles dels dos autors, Marià Manent i Joaquim Mir, al món de l'art i al territori. Alhora, és punt de difusió bibliogràfica de la seva obra i de l'oferta general del municipi de l'Aleixar al món de la cultura.

Entitat

Espai Mir/Manent. Ruta pictoricoliterària Marià Manent - Joaquim Mir. Ajuntament de l’Aleixar

Adreça

Plaça de la Vila, 5 · L’Aleixar
(Baix Camp)

Tel. / Fax

977815662

Web

aj.aleixar@altanet.org
http://www.aleixar.altanet.org

Horari

Per més informació:

http://www.codoleducacio.com/codoleducacio/ruta_mir_manent.html

http://www.codoleducacio.com/codoleducacio/exploradors_art.html