Fundació Joan Brossa

 • Biblioteca de consulta al Centre d'Estudis i Documentació del MACBA

  Biblioteca de consulta al Centre d'Estudis i Documentació del MACBA

 • Espai expositiu de la Fundació

  Espai expositiu de la Fundació

 • Fons documental Joan Brossa

  Fons documental Joan Brossa

 • Obres de Brossa exposades al MACBA

  Obres de Brossa exposades al MACBA

 • Arxiu Joan Brossa

  Arxiu Joan Brossa

La Fundació Joan Brossa es constituí el 20 d'octubre de 1999 amb el propòsit de promoure i conservar l'obra del poeta i difondre el seu missatge a un ampli nombre de lectors i espectadors. Entre d'altres objectius, figuren l'organització i classificació de la seva obra, el foment d'accions destinades a un major coneixement i divulgació tant del poeta com de la cultura catalana i la programació d'exposicions, activitats i propostes educatives que prenen com a fil argumental l'esperit brossià en totes les seves dimensions creatives. La idea arrenca del testament de Joan Brossa, on deixava totes les seves pertinences a la Fundació que es creés amb el seu nom i delegava en Pepa Llopis, la seva companya, la capacitat per endegar-la.

La Fundació ha tingut diverses seus d'ençà de la seva creació. Actualment, l'entitat es troba a l'edifici de La Seca, l'antiga fàbrica de la moneda de la Corona d'Aragó mentre que el fons artístic, l'arxiu personal i la biblioteca del poeta han estat cedits en dipòsit al MACBA. El treball col·lectiu amb aquest Museu vol contribuir a convertir Joan Brossa en un referent literari, artístic, cultural i social de la Catalunya contemporània.

Programa d'activitats. La Fundació desenvolupa anualment un programa d'activitats ben ampli adreçat a tot tipus de públic. Algunes de les propostes més destacades són: exposicions temporals a la seu de l'entitat, mostres itinerants a partir del fons de la Fundació, itineraris urbans, tallers de poesia, clubs de lectura, recitals poètics, presentacions de llibres, etc. D'altra banda, l'entitat ha consolidat un projecte educatiu que té per objectiu fomentar la reflexió i la creativitat de les noves generacions. Des de la Fundació també es treballa amb altres entitats culturals afins amb la voluntat de teixir una constel·lació brossiana que mostri el vessant més polièdric i transversal del poeta. 

Entitat

Fundació Joan Brossa

Adreça

C/ La Seca, 2. 08003, Barcelona
(Barcelonès)

Tel. / Fax

934589994

Web

jbarnes@fundaciojoanbrossa.cat
http://www.fundaciojoanbrossa.cat

Horari

Dilluns i dimarts: de 8 a 14h i de 14.30 a 17h.
Dimecres i dijous: de 8 a 15h.
Divendres: de 8 a 14h.

Horari d'estiu:
Juliol: de dilluns a divendres de 9 a 14h.
Agost: tancat