Espai Jesús Moncada. Ajuntament de Mequinensa

 • Espai Jesús Moncada.

  Espai Jesús Moncada.

 • Espai Jesús Moncada.

  Espai Jesús Moncada.

 • Espai Jesús Moncada

  Espai Jesús Moncada

 • Espai Jesús Moncada

  Espai Jesús Moncada

 • Espai Jesús Moncada

  Espai Jesús Moncada

Un viatge per la literatura de Jesús Moncada comença amb un petit pas a Mequinensa. Una població situada a la vora de les aigües de tres rius que han marcat la seva història mil•lenària. L''Espai Moncada, emmarcat dins del Museu de la Història de Mequinensa, permet recórrer el llegat de l'escriptor mequinensà més universal, Jesús Moncada.

L'antiga Mequinensa estava situada vora l'Ebre, suportant les riuades a la confluència de tres rius (l’Ebre, el Segre i el Cinca). A mitjans del segle XX va quedar parcialment sepultada sota les aigües de l'Ebre per la construcció dels embassaments de Riba-roja i Mequinensa. Una passejada pels carrers de l’antiga vila permet, mitjançant la literatura de Jesús Moncada i el record dels seus habitants, conèixer en profunditat el tràgic destí de la població provocat per la construcció de l'embassament durant els anys seixanta i la inundació de part de la població a principis dels setanta.

Els Museus de Mequinensa, porten al visitant també a conèixer les profunditats de la Terra on els miners extreien el carbó de les mines mequinensanes que després s'embarcava als llaüts que solcaven l'Ebre amunt i avall per abastir els nuclis industrial de Flix, Mora d’Ebre , Tortosa i Barcelona. El Museu de la Mina és una mina de carbó de més de 1000 metres de recorregut totalment accessible on es pot conèixer de primera mà el dur treball dels miners, les seves condicions de treball i les històries mineres de més de cent cinquanta anys d'extracció de lignits a Mequinensa.

Per la seva banda, el Museu de la Història de Mequinensa permet recórrer un viatge apassionant seguint el curs dels rius des dels primers assentaments humans fins a l'actual i moderna Mequinensa, passant per la memòria col·lectiva del desaparegut Poble Vell. La figura de Jesús Moncada té un espai integrat dins del propi museu, on es pot conèixer en profunditat el seu llegat literari, pictòric i fotogràfic.

Entitat

Espai Jesús Moncada. Ajuntament de Mequinensa

Adreça

Avinguda Maria Quintana s/n · 50170 Mequinensa
(Baix Cinca)

Tel. / Fax

974464705

Web

info@museosdemequinenza.com
http://www.museosdemequinenza.com/ca

Horari

Visites als Museus de Mequinensa: Informació i reserva de visites a www.museosdemequinenza.com/ca