Biblioteca P. Fidel Fita (Arenys de Mar)

  • Biblioteca P. Fidel Fita

    Biblioteca P. Fidel Fita

  • Biblioteca P. Fidel Fita

    Biblioteca P. Fidel Fita

La Biblioteca P. Fidel Fita s'inaugura el 3 de juny de 1957. La necessitat d'ampliació de l'espai, la informatització i la incorporació de materials audiovisuals comporten el trasllat a l'edifici actual, Can Juncosa, el 17 de novembre de 1996. Actualment es treballa per un nou trasllat al convent de Les Clarisses. La Biblioteca disposa d'un important fons a la seva col·lecció local on destaquen els fons patrimonials d'escriptors com Fèlix Cucurull, Lluís Ferran de Pol, Elvira Elias, Salvador Espriu i Lola Solà.

FONS LLUÍS FERRAN DE POL:
1.340 llibres . 800 documents aproximadament
El fons especial Ferran de Pol conté escrits originals de Ferran de Pol així com articles periodístics, fotografies de l’àlbum familiar, correspondència amb escriptors contemporanis, la revista Quaderns de l’exili - fundada per l’autor conjuntament amb Joan Sales - documentació sobre la seva participació a la revista Vida parroquial així com ressenyes i comentaris sobre l’autor. També forma part d’aquest fons la seva biblioteca personal i documentació escrita d’Esyllt T. Lawrence, la seva dona.

FONS FÈLIX CUCURULL:
4.314 llibres i 4.000 documents aproximadament
El fons especial Fèlix Cucurull està format pels llibres de la seva Biblioteca i un fons documental format per la correspondència amb escriptors contemporanis - tant del món cultural portuguès com català - recull d’articles periodístics i documentació sobre el Premi Internacional de Novel·la Ateneu Arenyenc - fundat per ell – així com documentació sobre la vida sociopolítica del moment. Destaquem del seu fons bibliogràfic molts llibres portuguesos.

Entitat

Biblioteca P. Fidel Fita (Arenys de Mar)

Adreça

C/ Bonaire, 2
(Maresme)

Tel. / Fax

937923253

Web

b.arenysma.pff@diba.cat
https://bibliotecavirtual.diba.cat/arenys-de-mar-biblioteca-pare-fidel-fita

Horari

Horari d'estiu (01 de juliol fins el 15 de setembre)

De dilluns a divendres de 15.30 a 21.00 h
Dissabte tancat

Horari d'hivern (16 de setembre al 30 de juny)

De dilluns a dimecres de 16.00 a 20.30 h
Dijous i divendres de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 20.30 h
Dissabte de 10.00 a 14.00 h

Agenda

Rutes relacionades