Amics de la Casa Samsó

  • Illa

    Illa

La Casa Samsó d’Illa era la casa de la família materna de Josep Sebastià Pons i Simona Gay, la seva germana. Actualment la casa és la seu de l’Ajuntament de la vila. L’associació sense ànim de lucre, Amics de la Casa Samsó, fundada el 2013 a Illa té com a finalitat la defensa i difusió el patrimoni literari en català d’Illa i del Rosselló en general, així com la promoció i difusió de la llengua catalana, a través de la pràctica i la creació tant oral com escrita.

El 2012, la commemoració a Illa del 50è aniversari de la mort del poeta Josep Sebastià Pons (1886-1962), va ser el punt de partida d’un projecte de valorització del ric patrimoni intangible de la vila, es van crear sis passejades ponsianes, editades en forma de llibrets sobre Illa i els seus voltants: Illa Vell, Del Firal al Riberal, Tet enllà, Els Cortals, Repeu de l’Aspre i Serrabona.

A partir d’aleshores s'han creat panells sobre l’autor visibles en el circuit històric-literari de la vida i en particular a la Casa Samsó, cada any s'organitzen esdeveniments culturals entorn de l’autor: Diades ponsianes, commemoracions, etc. També es treballa en la publicació d’una ruta literària Josep Sebastià Pons transfrontera: Alt Empordà, Rosselló-Vallespir-Conflent i Cerdanya, i Ripollès

Entitat

Amics de la Casa Samsó

Adreça

13, carrer de la font · Illa
(Rosselló)

Tel. / Fax

00 (33) 6 75 57 44 66

Web

a.casasamso@orange.fr
https://illaliteraria.wordpress.com/

Horari

-

Agenda

Rutes relacionades