Espai Màrius Torres. Ajuntament de Sant Martí de Centelles

  • Sant Martí de Centelles

    Sant Martí de Centelles

L'Espai Màrius Torres és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sant Martí de Centelles i de l’Hostal Rural Mas Blanc, en les instal·lacions del qual es troba l’equipament, adreçat a recordar i posar en valor la figura i l’obra de l’autor, tant en relació a la literatura i la cultura catalanes en general com a Sant Martí de Centelles en particular.
En el projecte també hi han participat, entre d'altres, acadèmics i estudiosos de la vida i obra del poeta aplegats a l'entorn de la Càtedra Màrius Torres sobre el patrimoni literari català.

Sant Martí de Centelles i el seu entorn natural també es van convertir en una de les destinacions preferides pels excursionistes, a cavall dels segles XIX-XX. La facilitat d’accés per ferrocarril, la situació a mig camí entre Barcelona i Vic, la proximitat del Montseny, van fer que Sant Martí esdevingués un destí força popular, per l’atractiu dels seus paratges, i per l’encant romàntic del seu patrimoni històric. Des del municipi, doncs, també vetllen per difondre la ruta literària “Els Camins de la Renaixença” que es basa en els testimonis de literats i excursionistes que visitaren Sant Martí.

Entitat

Espai Màrius Torres. Ajuntament de Sant Martí de Centelles

Adreça

Estació, 4 · Sant Martí de Centelles
(Osona)

Tel. / Fax

93 844 24 06

Web

oliverbj@diba.cat
http://www.santmarticentelles.cat