Ajuntament de Begur

  • Ajuntament de Begur

    Ajuntament de Begur

  • Placa de la ruta Vinyoli a Begur

    Placa de la ruta Vinyoli a Begur

Joan Vinyoli (1914-1984) va arribar a Begur l’agost del 1954 i va repetir cada estiu fins al 1978, amb la seva família i amics.

Les estades a Begur van marcar profundament la seva poesia, hi va escriure i corregir bona part de l’obra editada posteriorment. Sempre portava una petita carpeta amb poemes, i escrivia tot impregnant-se del paisatge i les olors.

Des del primer contacte, el poeta va quedar enlluernat per la bellesa de Begur i les seves cales. L’imaginari begurenc, la mar fonda, el cel, les nits, les constel·lacions, el castell de Begur i el del Montgrí, el botó de la roda, les escales, la tramuntana, l’arbre que deixa el bosc cridat pel mar... són molt presents a tota la seva obra i tenen un contingut simbòlic que es va repetint en una mena d’espiral poètica, sempre enriquit amb noves experiències.
Begur, doncs, marca l’època de la seva plenitud vital i poètica, que culmina als darrers anys de la seva vida. Per això Joan Vinyoli afirmarà: “el lloc important i definitiu com a centre de les meves experiències de tot ordre, poètic i vital, va ser Begur”.

Entitat

Ajuntament de Begur

Adreça

Plaça de l’Església, 8 · 17255 Begur
(Baix Empordà)

Tel. / Fax

972624155

Web

cultura@begur.cat
http://www.begur.cat

Horari

De dilluns a divendres de 9 a 14h