Xammar i Puigventós, Eugeni

Eugeni Xammar i Puigventós: Barcelona 1888 – l’Ametlla del Vallès 1973. Periodista, diplomàtic, traductor i escriptor. Nascut a Barcelona, de ben petit arriba a l’Ametlla del Vallès com a hereu de la casa pairal de Can Xammar de Dalt. Aviat pren camins literaris i polítics que el dugueren a ser corresponsal a l’estranger, dedicant 60 anys de la seva vida al periodisme professional. Treballa com a corresponsal al front de la I Guerra Mundial, en nombrosos diaris nacionals i internacionals, a la Societat de Nacions, a l’ambaixada espanyola de la República, a l’agència americana Associated Press i a les Nacions Unides.
Defensor permanent dels drets i les llibertats del poble català, molts el consideren el periodista més internacional que Catalunya hagi tingut mai. La mirada lliure de compromisos per explicar el que veu i la seva singular escriptura varen cristal·litzar en unes extraordinàries cròniques.
L’any 1974 s’editava un llibre pòstum de les seves memòries com a resultat de les converses mantingudes amb el seu amic i cronista local de l’Ametlla del Vallès Josep Badia i Moret.

  • Eugeni Xammar

    Eugeni Xammar

  • Signatura d'Eugeni Xammar

    Signatura d'Eugeni Xammar

  • Can Xammar

    Can Xammar