Huguet i Roig, Damià

Damià Huguet Roig (1946-1996) fou un poeta, editor i comentarista cinematogràfic. Autor polifacètic, també es dedicà a la fotografia, el periodisme i la pintura. Treballà tota la vida com a industrial en una fàbrica de materials per a la construcció d’herència familiar. Al marge del seu origen humil, l’interès pel cinema, la pintura i, és clar, la literatura, el condueixen, ben aviat, a crear i publicar obra literària pròpia.

Entre les seves obres poètiques destaquen Carn de Vas (Editorial 3i4, 1976) o Guarets a l’alba (Edicions 62, 1987). En la seva trajectòria evoca temàtiques com el ruralisme, la sensualitat, el món del cinema i el Mediterrani. Aquests temes són presents en la seva obra, molt extensa i singular.

Fundà les edicions de Guaret i destacà per la seva tasca com a promotor cultural. En el camp de la crítica, també destaca Les fites netes (Editorial Moll, 1996).

L’any 1999, l’editorial Proa publicà una antologia de la seva obra, l’any 2006 Josep Antoni Pérez de Mendiola va preparar la selecció de textos Paraules sense paranys de Damià Huguet, i la seva obra completa fou publicada per Perifèrics el 2008.

  • Huguet i Roig, Damià

    Huguet i Roig, Damià