Fages de Climent, Carles

Carles Fages de Climent (Figueres, 1902 – 1968) va ser poeta, narrador i dramaturg. Llicenciat en Filosofia i LLetres, de ben jove va iniciar una fecunda activitat literària, centrada principalment en la poesia. Destaquen Les bruixes de Llers, Tamarius i roses, Sonets a Maria Clara, Poema dels Tres Reis, Balada del sabater d’Ordis, Sonets. Primer i segon llibre i Somni del cap de Creus. A banda d’aquesta línia més clàssica, també són destacables Epigrames i Zoo. Home de múltiples interessos, va col·laborar en diversos diaris i revistes, i també va cultivar el teatre i la narrativa. De la seva obra en prosa destaca especialment Climent, que retrata la seva nissaga empordanesa a partir d’elements biogràfics extrets del seu arxiu familiar.

 • Retrat de Carles Fages de Climent l’any 1941. Arxiu familiar Fages

  Retrat de Carles Fages de Climent l’any 1941. Arxiu familiar Fages

 • Carles Fages de Climent pronunciant un discurs a la dècada dels anys cinquanta. Arxiu familiar Fages.

  Carles Fages de Climent pronunciant un discurs a la dècada dels anys cinquanta. Arxiu familiar Fages.

 • Retrat de Carles Fages de Climent. Arxiu familiar Fages

  Retrat de Carles Fages de Climent. Arxiu familiar Fages

 • Fages de Climent conversant amb Salvador Dalí i altres amics. Arxiu familiar Fages.

  Fages de Climent conversant amb Salvador Dalí i altres amics. Arxiu familiar Fages.

 • Carnet d’estudiant de Carles Fages de Climent. Arxiu familiar Fages.

  Carnet d’estudiant de Carles Fages de Climent. Arxiu familiar Fages.

 • Casa Climent de Castelló d’Empúries. Arxiu Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent.

  Casa Climent de Castelló d’Empúries. Arxiu Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent.

 • Vista parcial de l’exposició “Carles Fages de Climent (1902-1968). Poètica i mítica de l’Empordà”, celebrada l’any 2002 al Museu de l’Empordà de Figueres. Foto: Xavier Torner. Arxiu familiar Fages.

  Vista parcial de l’exposició “Carles Fages de Climent (1902-1968). Poètica i mítica de l’Empordà”, celebrada l’any 2002 al Museu de l’Empordà de Figueres. Foto: Xavier Torner. Arxiu familiar Fages.