Un volt pel Sant Feliu de Guíxols de Gaziel

Aquesta ruta és per a qui vulgui conèixer Sant Feliu de Guíxols a través de les petjades de Gaziel. Va ser elaborada arran dels treballs realitzats pels Tallers d’Història durant el curs 2006-2007 amb motiu de l’any Gaziel (2007) en col·laboració amb l’associació guixolenca de cultura Mall. La coordinació i els textos complementaris van anar a càrrec d’Àngel Jiménez i Elena Esteva i la publicació va ser editada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la Diputació de Girona.

Tots els fragments de Gaziel que s’inclouen en aquest itinerari han estat curosament seleccionats per Dolors Masferrer, membre de Mall, i tots pertanyen a un únic llibre: Sant Feliu de la Costa Brava (Barcelona. Editorial Aedos, 1963). L’esmentada obra de Gaziel no és un llibre d’història, sinó que és fruit d’una elaboració de ficció literària a partir de les dades històriques del seu moment i dels seus records d’infant. La mitificació de la seva infantesa devia ser inevitable, com la d’un món feliç i idíl·lic que s’estava extingint.

Va ser escrita a començament dels anys seixanta del passat segle, quan l’Agustí Calvet tenia uns setanta-cinc anys. Per tant, Gaziel no podia tenir en compte les darreres aportacions científiques en el coneixement històric i toponímic de Sant Feliu de Guíxols.

  • Foto Ruta Gaziel. Autor Biblioteca Pública

    Foto Ruta Gaziel. Autor Biblioteca Pública

  • Foto Ruta Gaziel. Autor Biblioteca Pública

    Foto Ruta Gaziel. Autor Biblioteca Pública

  • Foto Ruta Gaziel. Autor Biblioteca Pública

    Foto Ruta Gaziel. Autor Biblioteca Pública

Punt d’inici

Passeig del Mar - Racó de Llevant

Itinerari

1. Passeig del Mar - Racó de Llevant, 2. Passeig del Mar - Rambla del Portalet, 3. Rambla d'Antoni Vidal - Passeig del mar, 4. Platja de Sant Feliu, 5. Passeig del Mar, 8 - 12 - Ajuntament, 6. Passeig del Mar, 3 - Antiga Casa Llagustera, 7. Passeig del Mar, 8 - 12 - Riera del Monestir, 8. Plaça del Mercat, 23, 9. Carrer Estret, 19 - 21, 10. Monestir, 11. Carrer del Mall, 14, 12. Carretera de Girona, 7, 13. Placeta de Sant Joan, 45, 14. Placeta de Sant Joan, 15. Rambla d'Antoni Vidal, 43, 16. Carrer Verdaguer, 17. Carrer Joan Maragall, 10 - Algavira, 18. Carrer Girona - Joan Maragall, 15, 19. Carrer Joan Maragall, 34, 20. Carrer Joan Maragall, 36, 21. Carrer de Santa Teresa, 49, 22. Rambla del Portalet, 8 - 10, 23. Els Casinos, 24. Passeig dels Guíxols, 25. El Port, 26. Els Banys d'en Baldomero, 27. Ermita de Sant Elm - Monument de Ferran Agulló, 28. Ermita de Sant Elm - El mirador, 29. Carrer de Mascanada, 5 - 55, 30. El Cementiri, 31. Ermita de Sant Amanç, 32. Platja de Sant Pol

Distància i accessibilitat

-

Temps aproximat

-

Guiatge

-

Públic

-

Periodicitat/ Horaris

-

Tarifes

-

Per més informació

http://www.socsantfeliudeguixols.com/un-volt-pel-sant-feliu-de-gaziel