Un passeig per Sinera. Itinerari Salvador Espriu a Arenys de Mar

Salvador Espriu es va inspirar en l’ Arenys dels seus anys d’infantesa i joventut, en l’Arenys dels seus pares i avantpassats, per crear un dels més gran mites literaris, Sinera, símbol d’un món perdut, destrossat per la mort i la lluita fratricida. Un passeig que transcorre per 9 punts que ens dóna a conèixer molts dels llocs evocats en l’Obra d’Espriu: cases i carrers, la Riera i el rial, l’església i el retaule, l’herència dels “americanos”..., i que ens conduirà fins al cementiri de Sinera, autèntica atalaia abocada al mar des d’on contemplar la “petita pàtria” que l’encercla.

  • Un passeig per Sinera. Itinerari Salvador Espriu

    Un passeig per Sinera. Itinerari Salvador Espriu

  • Un passeig per Sinera. Itinerari Salvador Espriu

    Un passeig per Sinera. Itinerari Salvador Espriu

Punt d’inici

Plaça de la Vila

Itinerari

- Casa familiar i veïnat, - L’Escaravar i la Riera, - L’església i la placeta, el retaule, - Carrer de l’Església: antic Estudi de Pilots, Museu de la Punta, seu social del Cor l’Esperança, - L’Arenys dels “americanos”: el Xifré i l’asil Torrent, - El Rial i el Tossol, - El camí del cementiri, - El cementiri, - Carrer d’Avall: torre d’en Llobet, casa Pastor, can Pasqual, - Opcional: llocs fora vila: els rials, el port i l’Hostal del Mont Calvari, l’ermita del Remei.

Distància i accessibilitat

2 km. Si es fa l’opció de visitar els llocs fora vila, el recorregut és molt més llarg És recomanable fer-la a peu. Al cementiri i als llocs fora vila, s’hi pot accedir en cotxe i, excepte als rials i a l’ermita del Remei, també en autocar.

Temps aproximat

2 hores (sense comptar el recorregut per fora del nucli urbà)

Guiatge

La ruta es pot seguir amb la guia editada pel Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu “Un passeig per Sinera”. La podeu demanar a l’Oficina de Turisme, al Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu, a la Biblioteca P. Fidel Fita o descarregar-la en pdf des de l’enllaç que proposem més avall.

Públic

Tot tipus de públic.

Periodicitat/ Horaris

Actualment no hi ha una periodicitat fixa establerta. Lliure

Tarifes

A concretar

Per més informació

http://www.arenysdemar.cat/ARXIUS/arxius.net/esrpiu/passeig_sinera.pdf

Per menjar i dormir

http://www.arenysdemar.cat/ARXIUS/2011/turisme/Guia_Allotjaments__final_.pdf http://www.arenysdemar.cat/ambit.php?id=93