Ruta Víctor Català a l'Escala

Es tracta d’un passejada pel barri vell de l’Escala, a través dels indrets vinculats a la gran escriptora, nascuda en aquest poble, amb lectura de textos davant de la casa pairal, l’interior de l’Església de Sant Pere, la Platja de l’antic port, la Punta, el jardí del Clos del Pastor, el cementiri mariner, la font i el safareig i l’ermita de Santa Reparada a Cinc Claus.

La Ruta es va crear amb motiu del centenari de la publicació de Solitud (1905-2005)

 • Ruta Víctor Català a l'Escala

  Ruta Víctor Català a l'Escala

 • Ruta Víctor Català a l'Escala

  Ruta Víctor Català a l'Escala

 • Ruta Víctor Català a l'Escala

  Ruta Víctor Català a l'Escala

 • Ruta Víctor Català a l'Escala

  Ruta Víctor Català a l'Escala

Ruta Víctor Català a l'Escala

Punt d’inici

La Ruta parteix de diferents punts en funció dels interessos dels visitants, adaptant-nos a les necessitats de cada grup.

Itinerari

Oferim un itinerari divers en funció del públic que hi assisteix, però l’itinerari general inclou la lectura de textos davant de la casa pairal de l’escriptora, l’interior de l’Església de Sant Pere, la platja de l’antic port, la Punta, el jardí del Clos del Pastor, el cementiri mariner, la font i el safareig i l’ermita de Santa Reparada a Cinc Claus.

Distància i accessibilitat

Si limitem la ruta al barri vell de l’Escala, el recorregut es redueix a uns dos kilòmetres, donat que els punts d’interès es troben situats en el nucli antic. El visitant pot ampliar la ruta a Cinc Claus, llogarret molt vinculat a la família materna de l’escriptora, on trobem l’ermita de Santa Reparada. Es pot accedir mitjançant vehicle particular, bicicleta, a peu.. I, finalment, si el visitant vol ampliar la ruta pot incloure, de forma particular, la visita a l’escenari que va inspirar l’obra cabdal de l’escriptora escalenca, Solitud. Llavors és necessari desplaçar-se a l’ermita de Santa Caterina, situada al massís del Montgrí, a escassos kilòmetres del nucli urbà de l’Escala, bé en cotxe particular, bé en bicicleta, els més agosarats.

Temps aproximat

La Ruta que es desenvolupa dins el barri vell de l’Escala, i que inclou lectures de fragments dels seus textos literaris, té una durada estimada d’una hora i mitja.

Guiatge

Es pot fer de manera lliure i també guiada, a través del Museu de l'Anxova i de la Sal.

Públic

Públic en general i escoles.

Periodicitat/ Horaris

Grups de 10 persones a petició. S’ofereix la possibilitat d’apuntar-se de forma individual a grups ja reservats.

Tarifes

5,00 Euros / persona

Per més informació

Museu de l'Anxova i de la Sal
Avinguda Francesc Macià, 1
Telf +34972776815
 www.visitlescala.com 

 

Publicacions

Els Paisatges de Caterina Albert i Paradís, Víctor Català. Un itinerari històric i literari a través dels indrets vinculats a l’escriptora de l’Escala.

Per menjar i dormir

Restaurants: 
Restaurant Mas Concas
Resturant el Molí de l’Escala
Restaurant El Roser

Allotjaments:      
Casa Turisme Rural Mas Peraquintana    
Hostal Empúries