Ruta Literària Manuel de Cabanyes a Vilanova i la Geltrú

El 27 de gener de 1808 naixia a Vilanova i la Geltrú Manuel de Cabanyes. Poeta de vida i obra curta però de llarga posteritat, és un destacat referent del Romanticisme a Catalunya. Amb motiu de la celebració del bicentenari del seu naixement, l’any 2008 l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú va crear la ruta literària que duu el seu nom, i, el 2011 s’ha reobert el Centre d’interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, ubicat a la Masia d’en Cabanyes, lloc on va morir a l’edat prematura de vint-i-cinc anys, el 16 d’agost de 1833, i punt on finalitza la ruta proposada.
El recorregut consta de 6 punts. S’inicia a la casa on va néixer i continua per diferents indrets clau que serveixen per explicar la vida i obra del poeta.

Descarregar el tríptic informatiu i el mapa de la ruta

  • Ruta Literària Manuel de Cabanyes

    Ruta Literària Manuel de Cabanyes. Tríptic informatiu

Punt d’inici

Can Cabanyes, ubicada al centre de Vilanova i la Geltrú, C/ Comerç, 2.

Itinerari

El recorregut es realitza a Vilanova i la Geltrú, i a cada punt es fa una lectura de poemes escollits de Manuel de Cabanyes. Itinerari: - Can Cabanyes, - Carrer Cabanyes, - Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, - Biblioteca Museu Víctor Balaguer, - Cementiri de Vilanova i la Geltrú, - Masia d’en Cabanyes (inclou visita al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes).

Distància i accessibilitat

El recorregut es fa a peu, i té una distància total de 4,3 km. Els dos punts finals són els més distants. Aquelles persones que no vulguin fer el recorregut tan llarg el poden finalitzar a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, opció que té un recorregut total de 1,8km.

Temps aproximat

2 hores

Guiatge

La ruta es fa amb un guia de l’empresa de serveis culturals Arc Gestió Cultural, amb el telèfon 639 86 84 91. El guia motivarà la participació dels visitants en la lectura poètica.

Públic

Tot tipus de públic.

Periodicitat/ Horaris

Durant tot l’any. Reserva prèvia a Arc Gestió Cultural. Amb el telèfon 639 86 84 91.

Tarifes

General: 5 € per persona. Les visites es realitzaran si comptem amb un nombre mínim de 20 persones. Màxim per visita: 25 persones . Si es fa la reserva directament per part d’un grup d’entre 20 i 25 persones el preu de grup és de 60€.