Ruta alcoveriana per Palma

Antoni M. Alcover, el 1877, quan només tenia 15 anys, va ingressar al Seminari Diocesà i va començar una vida d’estudiant ciutadà (malgrat l’enyorança que sentia per la vida pagesa). Més endavant, el 1888, s’instal·là a Palma de bell nou, ja que ocupà la càtedra d’Història de Mallorca al Seminari. Altrament, el 1898 fou nomenat vicari general de la Diòcesi de Mallorca. Així doncs, els espais de Ciutat, com ara la Seu, el Palau Episcopal, el Bisbat, l’església de Sant Francesc o Can Muntanyans, es troben lligats al record d’Alcover i a la seva intensa vida cultural. Per això, a través d’aquesta ruta recorrem espais que es vinculen als càrrecs eclesiàstics d’Alcover i també a la immensa Obra del Diccionari. Així mateix, descobrim fragments literaris de les Contarelles que Alcover va escriure inspirant-se en espais com el Born, la Rambla o la Plaça de Cort. Es tracta d’una ruta de 10 punts.

  • Ruta alcoveriana per Palma

    Ruta alcoveriana per Palma

  • Ruta alcoveriana per Palma

    Ruta alcoveriana per Palma

  • Ruta alcoveriana per Palma

    Ruta alcoveriana per Palma

Ruta alcoveriana per Palma

Punt d’inici

La Seu

Itinerari

- La Seu, - el Born, - la Rambla, - Plaça de Cort, - carrer de Sant Miquel, - Església de Sant Francesc i el convent, - Passeig de la Riba, - Palau Episcopal, - El Bisbat, - Can Muntanyans

Distància i accessibilitat

Uns 2 quilòmetres a peu. És apta per a qualsevol tipus de púbic.

Temps aproximat

Unes dues hores.

Guiatge

Autoguiatge

Públic

Qualsevol tipus de públic que vulgui conèixer espais emblemàtics de Palma que, a més, tenen un vincle amb Antoni M. Alcover.

Periodicitat/ Horaris

Lliure

Tarifes

Gratuït