Maria Àngels Anglada a Vic

Maria Àngels Anglada va néixer a Vic l’any 1930 i hi va viure de petita i d’adolescent. Aquest itinerari és un recorregut pel Vic de Maria Àngels Anglada, a través d’alguns fragments de les obres en prosa en què va descriure la ciutat i a través d’alguns dels poemes en els quals cantà la ciutat. No hi ha tots els textos que Anglada va escriure, amb Vic al pensament o amb Vic al record, però hi ha alguns textos significatius per al camí que proposem. Recórrer Vic de la mà de Maria Àngels Anglada és tornar al món de la seva infantesa, al món del record, és tornar a un Vic antic i en part desaparegut, és fer memòria d’un temps, memòria d’una ciutat, memòria d’uns personatges que feren il·lustre la ciutat. Pels camins de la memòria i del record d’Anglada, podrem conèixer el Vic del tombant dels segles XIV i XV, que va veure i viure Andreu Febrer, protagonista de L’agent del rei; podrem conèixer el Vic del segle XX, el de la postguerra, de la persecució de la llengua, de la persecució d’unes persones, que va patir i viure Lluís Campdelacreu, el protagonista de No em dic Laura; podrem conèixer el Vic de Jacint Verdaguer, el poeta que va redimir la llengua catalana, que va haver d’escriure En defensa pròpia, el poeta que es troba en l’origen de la poesia i de l’obra d’Anglada, el poeta de Vic, la terra d’Anglada i dels avantpassats d’Anglada. Deixem que ens acompanyi per Vic la veu d’Anglada, la poeta que va deixar la seva veu a aquells que els era mancada o prohibida; deixem que ens acompanyi per Vic la mirada d’Anglada que s’atura en jardins de nostàlgies i en trenats de somnis.

  • Plaça Major de Vic. Foto: Francesca R. Uccella. Arxiu Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent.

    Plaça Major de Vic. Foto: Francesca R. Uccella. Arxiu Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent.

  • Catedral de Vic. Foto: Francesca R. Uccella. Arxiu Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent.

    Catedral de Vic. Foto: Francesca R. Uccella. Arxiu Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent.

  • Casa natal de Maria Àngels Anglada. Foto: Francesca R. Uccella. Arxiu Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent.

    Casa natal de Maria Àngels Anglada. Foto: Francesca R. Uccella. Arxiu Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent.

Maria Àngels Anglada a Vic

Punt d’inici

Plaça Major

Itinerari

- Plaça Major, - El mercat, - La Plaça Bella, - Les botigues del Carrer de la Riera, - La xocolateria Arumí, - El besamà del Bisbe, - Casa natal de Maria Àngels Anglada, - La Casa de l'Heura, - Seminari Vell, - El Prat de la Riera, - La Cúria Fumada, - Carrer de Sant Miquel dels Sants, - Casa d'Andreu Febrer, - Final a la Plaça Major

Distància i accessibilitat

Es pot fer a peu. Accessible per tot tipus de públic.

Temps aproximat

1 hora i mitja

Guiatge

Pot ser lliure i guiada.

Públic

Tot tipus de públic.

Periodicitat/ Horaris

Contactar amb la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent. Telèfon: 972418960 a/e: dir.cmaa@udg.edu

Tarifes

Contactar amb la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent. Telèfon: 972418960 a/e: dir.cmaa@udg.edu

Per més informació

www.udg.edu/cmaa

Publicacions

Itineraris de Vic. Maria Àngels Anglada. A cura de Francesca R. Uccella. Vic: Ajuntament de Vic / Departament de Cultura, 2009.