Miquel Llor a Vic: "Laura a la ciutat dels sants"

La ruta literària de Laura a la ciutat dels sants permet endinsar-se en el Vic del primer terç del segle XX i conèixer la ciutat amb els ulls de la protagonista des del moment que arriba a Comarquinal, Vic a la novel·la, fins al moment que en fuig sense haver aconseguit adaptar-s’hi. En el seu moment, la publicació de la novel·la va ser mal rebuda a Vic per la mala imatge que va donar de la ciutat. Però Comarquinal podria haver estat Vic o moltes altres poblacions de l’època allunyades de Barcelona. Al capdavall la novel·la és una ficció literària i, en tot cas, Vic s’ha reconciliat amb Llor i ha reconegut la importància d’una obra que, a hores d’ara, encara es pot dir que és “la novel·la de Vic”.

  • Interior de la Casa Caçador

    Interior de la Casa Caçador

  • L'estació de tren

    L'estació de tren

  • El pont romànic i les adoberies i la muralla

    El pont romànic i les adoberies i la muralla

Miquel Llor a Vic: "Laura a la ciutat dels sants"

Punt d’inici

Plaça de l’estació de Vic

Itinerari

Es recorre una distància curta sense allunyar-se del centre històric de la ciutat: - Pl. de l’estació, – Pl. del Pes, – Plaça Major, – C. de la Riera, – Casa Caçador, – Pl. Gaudí, – Museu Episcopal de Vic, – el pont de Queralt, – C. dels Dolors, – Pl. de Sant Felip, – Casino de Vic, – Pl. de l’Estació

Distància i accessibilitat

Accessible a tot tipus de públic

Temps aproximat

1 hora i mitja

Guiatge

Pot ser lliure o guiada ( en cas de ser guiada i segons disponibilitat es pot entrar a la sala noble de la Casa Caçador)

Públic

Tot tipus de públic

Periodicitat/ Horaris

Disponible tot l’any. Imprescindible reserva prèvia en cas de voler un guia.

Tarifes

En el cas de voler els serveis d’un guia és paguen únicament els seus honoraris (60€ per grup no superior de 30 persones)

Per més informació

Oficina de Turisme de Vic

Publicacions

La ruta està publicada dins la col·lecció Itineraris de l’Ajuntament de Vic. Està a la venda a les llibreries i a l’Oficina de Turisme de Vic al preu de 5€. És imprescindible en cas de fer l’itinerari sense guia.