Joan Maragall a Castellterçol

Maragall va estiuejar a Castellterçol dos anys, el 1910 i 1911, i ho va fer a casa de la seva germana Eulàlia, vídua de Joan Lleonart i mare del poeta i traductor Josep Lleonart. Curiosament, dues germanes solteres del poeta, Anita i Pepita, n'havien tingut llogada una altra, la Casa Posas, a la mateixa població.

La ruta va ser dissenyada per la Institució de les Lletres Catalanes i conèixerBcn i és al núm. VII de la col·lecció Rutes literàries any Joan Maragall, publicada el 2011 en commemoració dels cent cinquanta anys de la mort de la naixença i els cent anys de la mort del poeta.

  • Joan Maragall a Castellterçol amb família i amics l'estiu de 1911

    Joan Maragall a Castellterçol amb família i amics l'estiu de 1911

Joan Maragall a Castellterçol

Punt d’inici

Carrer del Nord, 1-3. Castellterçol

Itinerari

1. Carrer del Nord, 1-3. 2. Casa natal d’Enric Prat de la Riba (plaça Enric Prat de la Riba, 7). 3. Bosquet de pins de Can Sedó i ermita de la Tosca. 4. Església de Sant Fruitós

Distància i accessibilitat

A peu, la passejada pel poble apta per a qualsevol tipus de públic. A l’ermita de la Tosca s’hi pot arribar en cotxe (20 min) o caminant (1.45 h).

Temps aproximat

Entre 1 i 3 hores

Guiatge

Autoguiatge

Públic

-

Periodicitat/ Horaris

Lliure

Tarifes

Gratuït

Per més informació

http://www.joanmaragall.cat/ca/espais-i-rutes/ruta-joan-maragall-a-tagamanent-i-al-pla-de-la-calma

Ruta circular a peu de Castellterçol a l’ermita de la Tosca: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/castelltercol-can-remoli-la-fabrega-moli-de-brotons-mare-de-deu-de-la-tosca-gorg-estret-castellterc-105531773