Itinerari poètic Salvador Espriu a Santa Coloma de Farners

En la biografia de tot escriptor, el lloc de naixement és un dels espais mítics, al costat de l’indret on va decidir ser enterrat i els altres llocs –ciutats, paissatges...- que apareixen reflectits en la seva obra i que esdevenen i que esdevenen, per aquest motiu, els espais escrits amb el qual se’l pot relacionar.

Salvador Espriu va néixer a Santa Coloma de Farners el 10 de juliol de 1913. La ciutat el va nomenar fill predilecte l’any 1981. La relació del poeta amb la ciutat queda plasmada en la geografia urbana per mitjà de diversos punts d’interès que conformen el recorregut proposat en aquesta ruta literària. D’aquesta manera, l’Itinerari Peètic Salvador Espriu permet resseguir els espais que la ciutat ha dedicat al poeta i, alhora, endinsar-se en la seva obra a través d’una tria dels seus textos.

  • Itinerari poètic Salvador Espriu a Santa Coloma de Farners

    Itinerari poètic Salvador Espriu a Santa Coloma de Farners

Punt d’inici

La ruta surt de les mesures de la plaça Farners

Itinerari

Els diversos punts per on transcorre la ruta: - les Mesures, -Carrer Verdaguer, -Plaça del Firal, -Passatge Miró, -Plaça de l’Ajuntament, -Passeig de la Nòria, -Passeig Sant Salvador, -inici del Carrer Dalmau, -Carrer Dalmau (Can Cuera), -Carrer Pare Lluís Rodés, -Plaça Farners i -Carrer del Prat.

Distància i accessibilitat

2’5 km. Es recomana fer-la a peu ja que transcorre gairebé tota pel nucli de la població.

Temps aproximat

2 hores

Guiatge

La ruta es pot fer seguint l’itineari que s’indica en el fulletó que es lliura a la oficina de turisme.

Públic

Tot tipus de públic

Periodicitat/ Horaris

Durant tot l’any i horari lliure

Tarifes

Activitat gratuïta

Per més informació

www.scf.cat