Pedrolo revelat negre

Pedrolo revelat negre

Un projecte fotogràfic de Miquel Traveria i Georgina Gorriz.

Perquè Pedrolo revelat negre?
Des del grup de lectura de les Dames del Crim de la Llibreria La Llar del Llibre de Sabadell, ens varen demanar una col·laboració fotogràfica per la Setmana Negra. Atès que és l’any del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, vàrem proposar recrear en imatges les novel·les Joc Brut i L’inspector fa tard.

Qui som?
El projecte l’han desenvolupat Georgina Gorriz i Miquel Traveria. Hem fet la lectura i selecció d’imatges, la recerca de localitzacions possibles així com de persones i recursos necessaris per desenvolupar-lo.
Miquel Traveria és metge de professió i fotògraf aficionat. Georgina Gorriz treballa en l’administració local. Ambdós porten desenvolupant des de 2013 el projecte fotogràfic de retrat Objectes Significants, que ha estat exposat al Casal Pere Quart de Sabadell, a FineArt d’Igualada i Festimatge de Calella, entre d’altres.

Les imatges
L’exposició mostra fotografies de dues novel·les: L’inspector fa tard i Joc Brut. Cada una porta una introducció a càrrec d’Anna Maria Villalonga, Comissària de l‘Any Pedrolo. Les imatges s’acompanyen de fragments de text dels llibres (autoritzat per Adelais Pedrolo, hereva dels drets d’autor de Manuel de Pedrolo). A més de la introducció de cadascuna de les novel·les, hi ha un únic panell d’agraïments i les imatges:
Joc Brut és un conjunt de 14 fotografies. L’inspector fa tard és un conjunt de 13 fotografies.
Les imatges, son en blanc i negre, de gran i mitjà format, estan impreses amb procés químic i paper Fuji Crystal i muntades en foam 10 mm. Porten un clip per a poder subjectar-les amb cable o altre sistema.
Les exposicions poden ser juntes o separades. Es precisa un mínim de 6,5 metres lineals per a cada una.
Es requereixen unes condicions d’il·luminació adequades, atès que les imatges són “negres”.
Hi ha un roll-up de 160x60 i dos roll-ups de 200x100.
Es pot fer una visita comentada.

Contacte
Miquel Traveria 615 663 465
http://objectes-significants.blogspot.com/

Per més informació: Miquel Traveria 615 663 465