Ajuntament de Dénia

  • Portal de l'Ajuntament de Dénia

    Portal de l'Ajuntament de Dénia

L’edifici de l’Ajuntament és la imatge d’una arquitectura, d’un ornat i d’un temps en què Dénia gaudí de l’escenografia d’un esplendor, efímer però real, brodat i dissenyat pel seu  poderosíssim senyor: Francisco Gómez de Sandoval y Rojas, cinquè  marqués de Dénia i duc de Lerma. Fou al primer quart del segle XVII.

És un edifici de línies clàssiques. De la construcció originària destaca l’equilibri de la façana, la loggia formada per sis sòlides arcades de mig punt, així  com els finestrals de les dues plantes superiors. L’ordre perfecte de la façana seria trencat per la construcció de la torre del rellotge, el 1877. A l’interior, l’espai i el volum de l’actual sala de plenaris és sols l’ombra de la qualitat d’aquella Sala d’altíssim sostre, coberta amb bigues motlurades sostingudes per imponents columnes jòniques.

Al caliu de la fortalesa dels seus murs, al llarg dels darrers segles, s’allotjaren els símbols i els emblemes de municipalitats pretèrites. Així, la seua façana frontera té, encastada al bell mig, la inscripció dedicada a un dianensi,  Titus Iunius, que accedí a mitjan segle II al càrrec de tribú de la Legió XX, amb seu a Chester –Anglaterra-. A la cantonera s’adossà l’ara dedicada a la deessa Venus per Cneus Octavius Florus, que ostentà el càrrec municipal de sevir augustal.

Entitat

Ajuntament de Dénia

Adreça

Plaça de la Constitució, 10
(Marina Alta)

Tel. / Fax

965780100

Web

mfont@ayto-denia.es
http://www.denia.es/va/index.aspx

Horari

De dilluns a divendres de 8.00 h a 14.00 h