Maria Iibars Ibars a Dénia: "Per vora mar"

La infància de na Maria Ibars Ibars (1892-1965) transcorregué a la ciutat de Dénia però sobretot a la barriada de Baix la Mar, antic raval, i les vivències vora mar de l’escriptora així com la proximitat del negoci de la pansa nodririen bona part de la seua obra. Vet aquí el sentit d’aquest passeig, gairebé sempre a peu pla, que se’ns ofereix per la població i pel litoral denier fins a tocar del Cap de Sant Antoni.

Referències bibliogràfiques:
Textos lírics, de Poemes de Penyamar (Ajuntament de Dénia, 1992. Edició facsímil de la publicada en 1949) i narratius, L’últim serf (Edicions Alfons el Magnànim, València 1993).

 • Imatges de la Ruta Vora Mar

  Imatges de la Ruta Vora Mar

 • Imatges de la Ruta Vora Mar

  Imatges de la Ruta Vora Mar

 • Imatges de la Ruta Vora Mar

  Imatges de la Ruta Vora Mar

 • Imatges de la Ruta Vora Mar

  Imatges de la Ruta Vora Mar

Maria Iibars Ibars a Dénia: "Per vora mar"

Punt d’inici

Barri de Baix la Mar, en concret al carrer Pont

Itinerari

- Barri de Baix la Mar, en concret al carrer Pont; - C. Càndia Carbonell i la plaça del Convent; - C. Campo; - Cala del Gosset; - Carretera de les Rotes; - Platja de les Arenetes; - Cala de l’Aiguadolç; - Torre del Gerro, tots dos indrets poetitzats per M. Ibars.

Distància i accessibilitat

Ruta de 7,5 km. (només l’anada) apta per a tot tipus de públic. Es pot fer a peu i en bicicleta. A partir de les Arenetes, tenim almenys dues opcions, totes dues en ascens però de dificultat moderada, llevat de l’accés a la Cova Tallada, prou arriscat.

Temps aproximat

Aproximadament, 2’00 hores, a peu, per anar fins a Les Arenetes.

Guiatge

La ruta no requereix la presència d’un guia, sinó que es pot realitzar de manera autònoma amb la guia publicada que hi ha en paper.

Públic

Apta per a qualsevol tipus de públic. Es pot fer caminant o en bicicleta.

Periodicitat/ Horaris

La Ruta Maria Ibars “Vora Mar” es pot fer en qualsevol horari, de dia o de nit, sent per la nit un passeig molt agradable. Convé recordar la possibilitat de retornar en autobús, més amunt apuntada.

Tarifes

No n’hi ha.

Per més informació

www.escriptors.cat/autors/Ibarsm

Per menjar i dormir

http://www.aehtma.com