Reforçant llaços amb Sueca, Gandia i l’ACPV

11-04-2017

la Delegació d'Espais Escrits a l'Octubre CCC, amb Toni Gispert

Una delegació de la Junta Directiva d’Espais Escrits formada per Anna Aguiló (presidenta) Carme Torrents (Secretària)  i Teresa Macià (tresorera) ha viatjat aquest cap de setmana al a València, Sueca i Gandia per a eixamplar i enfortir les relacions amb entitats i institucions del País Valencià.

L’objectiu del viatge i de les trobades ha estat donar a conèixer Espais Escrits i parlar de com establir noves fórmules de col·laboració per a promoure la inclusió a la xarxa d’Espais Escrits de més entitats que treballen pel patrimoni literari català des del País Valencià.

La primera parada ha estat a l’Espai Fuster de Sueca on la delegació s’ha reunit amb el director sortint, Francesc Pérez Moragón, el director entrant, Salvador Ortells, i l’arxivera de l’Espai Fuster. El centre inici una nova etapa amb un museu renovat i un important centre de documentació des d’on s’impulsa també una aula didàctica. Es coincideix en la voluntat de difondre amb noves accions el llegat de l’escriptor de Sueca. Després de l’espai Fuster, la visita ha continuat amb una trobada amb el president d’honor de l’entitat, Francesc Mira, recent nomenament Premi Nacional de Cultura. 

El dissabte la reunió ha estat a l’Octubre CCC amb representats d’Acció Cultural del País Valencià. Les ha rebut Toni Gisbert, secretari d’ACPV. S’ha parlat de la voluntat de reforçar el vincle entre les dues entitats, ambdues representats d’una gran xarxa de centres que treballen en l’àmbit de la cultura, la llengua i el patrimoni. S’espera que en sorgeixin nous socis i col·laboracions en projectes.

Es clou el dia a  l’Ajuntament de Gandia amb Joan Muñoz, regidor de cultura i Rafael Delgado, director del CEIC Alfons el Vell (centre cultural d’àmbit comarcal, La Safor). Són institucions que treballen i vetllen per autors clàssic de tanta rellevància com Joan Roïs de Corella, Joanot Martorell i Ausiàs March. S’espera que aviat tinguin un lloc a Espais Escrits i al Mapa Literari Català.
 
El viatge finalitza amb la visita a l’exposició Joan Francesc Mira, l’ofici de mirar i escriure que li dedica el Museu Valencià d’Etnologia