L'Any Bertrana a Girona

02-11-2017

L'Any Bertrana a Girona

Amb motiu de la celebració de l’Any Bertrana, durant el mes de novembre tindran lloc a la ciutat de Girona diverses activitats sobre Prudenci i Aurora Bertrana. En primer lloc, el dijous 2 de novembre, a les 18.00 hores, es presentarà a la Biblioteca Barri Vell de la Universitat de Girona El món és vostre, només us cal voluntat per conquerir-lo. Es tracta d’un àlbum d’homenatge a Aurora Bertrana coordinat per Adriana Bàrcia i editat pel Pen Català.

A la mateixa Biblioteca de la UdG, els diumenges 5 de novembre i 17 de desembre, a les 12.00 hores, es realitzarà una visita guiada al fons especial Bertrana, que conserva documentació personal tant de Prudenci com d’Aurora. La visita és gratuïta, però cal reservar plaça a l’adreça fonsespecials@udg.edu.

Pel que fa a les exposicions, fins el 25 de novembre es podrà veure a la Biblioteca Barri Vell de la UdG Prudenci Bertrana: l’ideari bàrbar. Aurora Bertrana: el virus de l’aventura, una exposició itinerant impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes que fa un recorregut per la vida i l’obra dels dos escriptors. D’altra banda, el Museu d’Història de Girona acull l’exposició El desig de viure i d’escriure. Prudenci i Aurora Bertrana, que es podrà veure fins el 22 d’abril de 2018 i comptarà amb un programa d’activitats paral·leles.

El passat 31 d’octubre va tenir lloc, a l’institut de Caldes de Malavella, la primera de les conferències sobre Aurora Bertrana que la Càtedra de Patrimoni Literari ha impulsat, en col·laboració amb l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la UdG, per a estudiants de batxillerat de les comarques gironines. Les següents xerrades tindran lloc el proper 10 de novembre a l’Institut Pere Alsius de Banyoles, el 6 d’abril a l’Institut Serrallarga de Blanes i, finalment, el 19 d’abril a l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona.

Finalment, també des de la Càtedra de Patrimoni Literari de la UdG s’ha ofert la dinamització de sessions de clubs de lectura a biblioteques públiques sobre la novel·la Entre dos silencis d’Aurora Bertrana. El 29 de novembre es realitzarà una sessió a la Biblioteca Pilarín Bayés de Santa Coloma de Cervelló i el divendres 1 de desembre a la Biblioteca Joan Petit i Aguilar de Sant Feliu de Codines. El mes de gener de 2018 tindrà lloc la darrera sessió sobre la mateixa novel·la a la Biblioteca Carles Cardó de Valls.