El 2020: Any Perucho i Any Carner

18-02-2020

Any 2020

Aquest any es commemora el centenari del naixement de l'escriptor Joan Perucho i els 50 anys de la mort del poeta Josep Carner.

La commemoració de Joan Perucho, comissariada per Julià Guillamon, pretén recuperar l’esperit de l’escriptor mitjançant reedicions de la seva obra, exposicions i espectacles de petit format. Entre les activitats que es duran a terme hi ha jornades acadèmiques, exposicions itinerants, rutes literàries, un documental i activitats diverses a les biblioteques i als centres educatius.

L'acte institucional de l'Any Joan Perucho serà el 16 de març al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat amb la presència del Molt Honorable Sr. Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya, i l’Honorable Sra. Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura. (Veure Agenda)

Joan Perucho s'ha incorporat dins l'associació Espais Escrits a través de l'Ajuntament d'Albinyana, municipi on va viure. En podeu trobar més informació AQUÍ.


La de Josep Carner, comissariada per Jaume Coll, pretén divulgar el conjunt de la seva obra, fent-la viva en la gent. La voluntat és promoure un seguit d’activitats i celebracions que durin més enllà del 2020, amb concerts, espectacles, noves publicacions, actes acadèmics i homenatges —tant a Catalunya com a Brussel·les, on va morir. Amb motiu de la commemoració també s’ha triat un poema de Josep Carner per a la dotzena edició del Dia Mundial de la Poesia, que se celebra cada 21 de març.

L'acte institucional de l'Any Josep Carner va ser el 26 de febrer al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
 

Les dues commemoracions són impulsades pel Departament de Cultura a través de la Institució de les Lletres Catalanes.