75è aniversari de la mort de Màrius Torres

30-08-2017

 75è aniversari de la mort de Màrius Torres

L'any 2017 es commemoren els 75 anys de la mort del poeta català Màrius Torres, nascut a Lleida l'any 1910 i que va passar els últims anys de la seva vida al sanatori de Puig d'Olena a Sant Quirze Safaja on va morir l'any 1942. En homenatge al 75è aniversari de la seva mort, l'Ajuntament de Sant Quirze Safaja té la voluntat de celebrar aquest aniversari i retre homenatge a un dels poetes més rellevants del nostre país, programant diverses actuacions culturals que podreu veure aquí.

L'obertura dels actes commemoratius del 75è aniversari de la mort de Màrius Torres serà el proper dissabte 9 de setembre i comptarà amb la presència del Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Sr. Lluis Puig, així com la Directora de l’Institut de les Lletres Catalanes, Sra. Laura Borràs, entre moltes d’altres personalitats.

En els darrers anys, l'Ajuntament de Sant Quirze de Safaja ja ha realitzat diverses accions entorn la figura de Màrius Torres, com la creació i l'edició del logotip, la senyalització d'una ruta circular d'uns 8 quilòmetres que comença davant de l'Ajuntament i que arriba fins al sanatori de Puig d'Olena i que pretén recordar i visitar els espais que Màrius Torres visitava per reflexionar i inspirar-se i diversos actes de commemoració de la seva mort, en col·laboració amb familiars i amics del poeta català.