Agenda

Inauguració de l'exposició “Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra” al Palau Robert de Barcelona.

04-02-2019 | A les 19.00 h
Palau Robert de Barcelona, Passeig de Gràcia, 107

La Fundació Josep Pla i la Càtedra Josep Pla (UdG-Grup62-FJP) van coproduir l’exposició i el catàleg corresponent “Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra”, comissariada per l’investigador, Francesc Montero (UdG), i va ser l’exposició temporal 2017 de la Fundació Josep Pla.

L’exposició se centra en les impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra, vinculant-les a un nivell més general, com és l’impacte que la Gran Guerra va tenir a la Catalunya neutral a nivell cultural, social i també econòmic; i com el seu record va afectar l’evolució política i cultural en els dècades posteriors. Analitza no només l’empremta de la Primera Guerra Mundial en l’obra i la biografia de Josep Pla, sinó també l’anàlisi del conflicte sobre el context baixempordanès, a les comarques gironines i a Barcelona, escenaris en els quals Pla va viure el conflicte. D’aquesta manera, la investigació pretén transcendir l’àmbit específicament intel·lectual i literari, per interpretar i mostrar les conseqüències de la guerra a nivell també econòmic i social. A través de les pàgines de les obres de Josep Pla i d’altres autors del moment es pot copsar l’impacte quotidià de la contesa bèl·lica malgrat la neutralitat oficial. Aquesta visió, degudament contrastada amb els materials d’arxius, biblioteques i hemeroteques, ofereix un panorama complet de la situació del moment i la forma com va ser viscuda a casa nostra.

Del 4 de febrer al 31 de març.

https://fundaciojoseppla.cat/exposicions-temporals/mig-europa-cau-impressions-de-josep-pla-sobre-la-gran-guerra/#seccio24

  • Mig Europa cau

    Mig Europa cau