Agenda

Finalitza el termini de recepció d'originals dels Premis literaris de Roda de Ter

18-09-2017 | -
Ajuntament de Roda de Ter

L’Ajuntament de Roda de Ter i la Fundació Miquel Martí i Pol convoquen els Premis Literariscom a reconeixement i homenatge al poeta Miquel Martí i Pol, i als escriptors Emili Teixidor i Jaume Salés i Sanjaume.

Des de l’any 2004, el veredicte es fa públic el cap de setmana de l’11 de novembre (data de la mort de Miquel Martí i Pol), en el marc de les Jornades Miquel Martí i Pol.
Els premis que es convoquen actualment són:

- Premi de Poesia ‘Miquel Martí i Pol’.

- Premi Sebastià Àlvarez al millor treball de Final de Grau de temàtica educativa de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVIC-UCC.

- Premi a projectes pedagògics ‘Emili Teixidor’ (Biennal).

- Premi de Teatre ‘Jaume Salés i Sanjaume’ (Biennal).

- Premi Associació Roda de Comerciants de narrativa infantil i juvenil (per a nois i noies fins a 18 anys).

El lliurament dels Premis Literaris és un dels actes centrals de les Jornades Miquel Martí i Pol. Aquestes Jornades s’organitzen en homenatge a la figura del poeta Miquel Martí i Pol i tenen com a eix vertebrador el Premi de Poesia que porta el seu nom. Era l’any 1985 quan es va convocar per primera vegada aquest guardó i, d’aleshores ençà, han estat molts els poetes dels Països Catalans que han participat en el certamen, poetes del Principat, de les Illes o del País Valencià que han trobat en aquest guardó un impuls i un estímul per a la seva obra.

Bases dels premis literaris (2017)