Agenda

Espectacle musical: Balada del Sabater d'Ordis

20-06-2019 | A les 20.30 h
Teatre Municipal de Girona

Balada del sabater d’Ordis és una de les obres més emblemàtiques de Carles Fages de Climent (Figueres, 1902 – 1968). Aquest llibre, considerat un dels millor poemaris de l’escriptor empordanès, ha estat escollit pel músic figuerenc Carles Coll i Costa per fer-ne un espectacle musical, basat en la vida d’Anton Iglésias (Ordis, 1864-1943), un sabater pegot que després de patir la mort tràgica del seu fill i l’abandonament de la muller, va embogir i es va dedicar a recórrer l’Empordà amb una canya a la mà, amb la qual “dirigia” la tramuntana, la banda musical del Castell de Sant Ferran de Figueres i les sardanes que la cobla tocava a la Rambla de la ciutat. Carles Fages de Climent, tot convertint-lo en una mena de Quixot empordanès, el va elevar a la categoria de mite.

Un seguit d’actors, cantants, músics, dansaires i ballarins recreen l’ambient del tombant del segle XIX i primer terç del segle XX, i ens conviden a entrar al món filosòfic i a l’univers noucentista d’un dels grans poetes de Catalunya. Una música al·lusiva al servei d’un text exquisit que, suggerit pel seu amic Salvador Dalí, Fages de Climent va escriure i publicar l’any 1954.

Aquest espectacle musical, teatral i poètic va formar part dels actes de l’Any Carles Fages de Climent 2018 amb motiu del cinquantè aniversari de la mort de Carles Fages de Climent, organitzats pels Ajuntaments de Castelló d’Empúries i Figueres, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona i la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, entre altres.

Ja podeu adquirir les entrades de l'espectacle aquí.