APP de rutes literàries

S’ha creat una APP que permet consultar les rutes literàries dels escriptors associats a Espais Escrits per a dispositius mòbils. L’aplicació que porta per nom Mapa Literari Català compta amb una cinquantena de rutes literàries d’arreu dels Països Catalans, que permeten resseguir el traçat vital o literari dels escriptors in situ, llegir fragments de la seva obra, mirar imatges que ens traslladen a la seva època i escoltar els textos per veus d’autors i actors reconeguts.

L’aplicació és d’ús gratuït i està disponible per a Android i iOs des del mes de juny de 2014. Els lectors que vulguin seguir la ruta literària amb el mòbil i viure la seva pròpia experiència tindran l’opció de descarregar-se-la i despreocupar-se de si el lloc de destí té connexió a internet o no.

El projecte de l’APP del Mapa Literari Català ha estat possible gràcies a una subvenció Euroregió Pirineus Mediterrània liderada per Espais Escrits amb la col·laboració dels socis: de Catalunya, Illes Balears, Llenguadoc- Rosselló i Aragó. A més de l’ajuda permanent de la Institució de les Lletres Catalanes.

L’aplicació es nodreix d’una part dels continguts del web del www.mapaliterari.cat creat també per Espais Escrits, un projecte líder en la georeferenciació literària que en pocs anys s’ha convertit en un repositori de la literatura catalana amb més de 1.500 textos de 70 escriptors catalans ubicats arreu del món. El mapa també compta amb textos d’autors catalans traduïts al castellà, anglès, alemany, francès, italià i portuguès. Amb la creació de l’APP s’ha incrementat la funcionalitat del projecte, donant valor a les més de 50 rutes que en formen part.

Cal recordar que l’APP del Mapa Literari Català és un projecte work in progress, en el sentit que no es dóna el projecte per tancat sinó que s’aniran ampliant els seus continguts: augmentant les traduccions de les rutes al francès, al castellà i a l’anglès, així com la ràtio d’autors o bé el nombre de rutes.

Us deixem els diversos enllaços per descarregar-vos l’APP, tant a la botiga d’Android com iOs:

https://play.google.com/store/apps/details?id=co.geomati.mapaliterari
https://itunes.apple.com/us/app/mapa-literari-catala/id882530151?l=es&ls=1&mt=8