Càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris. Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya

  • Masia Torre dels Frares (UVic-UCC)

    Masia Torre dels Frares (UVic-UCC)

La Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic és una entitat que té com a missió estudiar i estimular l’interès per la literatura en general, per bé que se centra de manera especial en la catalana. Tot el fet literari universal i tots els gèneres entren en el camp d’acció de la Càtedra. No cal dir que té una dedicació particular a Jacint Verdaguer i a tota la literatura osonenca (que té figures tan destacades com ara Segimon Serrallonga, Miquel Martí i Pol, Emili Teixidor o M. Àngels Anglada). És, de tota manera, abans que tot, un centre de recerca i, per tant, també de divulgació i de difusió.

Amb la Societat Verdaguer, la Càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris manté col·leccions de llibres, publica l'Anuari Verdaguer. Revista d'estudis literaris del segle XIX, organitza col·loquis i altres activitats (seminaris i jornades, homenatges a escriptors, divulgació de textos, etc.), a Vic i Osona, però també a Barcelona i altres indrets, en col·laboració amb altres institucions i universitats. 

Actualment, la Càtedra està integrada per M. Àngels Verdaguer (directora) i Mia Güell (secretaria tècnica). Ricard Torrents i Ramon Pinyol foren el primer i segon director, respectivament.

Entitat

Càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris. Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya

Adreça

C. Perot Rocaguinarda, 17 · 08500 Vic
(Osona)

Tel. / Fax

938861222

Web

catedraverdaguer@uvic.cat
https://www.uvic.cat/catedra-verdaguer-estudis-literaris

Agenda

Rutes relacionades