Ajuntament de Sant Quirze de Safaja

  • Església Sant Quirze Safaja

    Església Sant Quirze Safaja

L'any 2017 es commemoren els 75 anys de la mort del poeta Màrius Torres, nascut a Lleida l'any 1910 i que va passar els últims anys de la seva vida al sanatori de Puig d'Olena, a Sant Quirze Safaja, on va morir l'any 1942.

L’ajuntament de Sant Quirze Safaja es marca el repte de donar a conèixer com a patrimoni cultural i literari de la vila la figura i l’obra del poeta Màrius Torres. Cal tenir en compte que el poeta està enterrat a Sant Quirze Safaja. Però, a més a més i sobretot, podem veure que la major part de la seva obra, escrita durant els anys de malaltia i repòs, està vinculada a aquest territori i a la seva gent, essent també, reflex, veu i testimoni d’un temps convuls per al nostre país (1935-1942).

Amb la voluntat divulgar i promoure el coneixement de l’autor, el 2010 (any del centenari del naixement) es va obrir la Ruta Màrius Torres amb el suport d ela ILC. El 2017, amb motiu del 75è aniversari de la seva mort s’inclou, entre els actes de commemoració del municipi,  el projecte de documentar, senyalitzar i posar a l’abast dels visitants un itinerari autoguiat de la Ruta Màrius Torres. A partir d’aquest es podran visitar i conèixer els llocs més significatius per entendre la trajectòria vital del poeta: Puigdolena, Mas Blanc i el casc antic.

Entitat

Ajuntament de Sant Quirze de Safaja

Adreça

Carrer de Barcelona, 2
(Moianès)

Tel. / Fax

938660368

Web

st.quirzes@diba.es
http://www.santquirzesafaja.es

Agenda

Rutes relacionades