Itinerari literari Gabriel Ferrater a Sant Cugat

Ferrater va tenir una estreta relació amb Sant Cugat, ciutat que havia triat per viure-hi com un indret tranquil prou a prop a Barcelona però lluny del seu brogit. Des de la tardor de 1965 fins al final de la seva vida, l’abril de 1972, Sant Cugat va ser la seva ciutat d’adopció i d’acollida.

Dins de la trajectòria poètica de Gabriel Ferrater, l’etapa de Sant Cugat correspon a la del final del conreu de la poesia: l’any 1966 apareix Teoria dels cossos i el 1968 publica el conjunt de la seva obra, Les dones i els dies. Sant Cugat i la aleshores recent creada Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona, van ser també escenari de l’activitat docent com a professor de lingüística general i de crítica literària. Per altra banda, les famoses tertúlies a El Mesón, van ser un autèntic revulsiu intel·lectual en la vida cultural de la ciutat.

La Ruta literària Gabriel Ferrater us convida a resseguir les passes del poeta a la ciutat i a gaudir de la descoberta o de la relectura de la seva obra poètica.

Punt d’inici

Estació dels FGC

Itinerari

1. Estació dels FGC. 2. Casa on va viure Gabriel Ferrater. 3. Biblioteca Gabriel Ferrater. 4. Teatre-Auditori Sant Cugat. 5. Parc de Ramon Barnils 6. Monestir de Sant Cugat del Vallès. 7. Jardins del Monestir 8. Casa de Cultura. 9. El Mesón. 10. Cementiri de Sant Cugat del Vallès.

Distància i accessibilitat

Recorregut a peu per la ciutat

Temps aproximat

90 min (aprox)

Guiatge

Sí, ruta guiada

Públic

Tot tipus de públic.

Periodicitat/ Horaris

Reserva prèvia amb temps per organitzar grup: carolinahernandez@santcugat.cat

Ajuntament de Sant Cugat

Tarifes

Gratuït

Per més informació

Guió i selecció de textos: Maria Nunes, Associació Gabriel Ferrater i Ajuntament de Sant Cugat, Abril, 2019