Ruta literària Artur Bladé i Desumvila a Benissanet

La ruta literària recorre els espais més representatius de la vila natal de l’escriptor Artur Bladé a través dels textos de les seues obres. Es tracta, doncs, d’una activitat que compta amb la projecció d’un audiovisual documental, la visita a l’exposició fixa i una passejada per la vida, la història i el paisatge del clos natal de l’escriptor, Benissanet (Ribera d’Ebre), que ha esdevingut paisatge literari i, per tant, ha entrat a formar part de l’imaginari col•lectiu de la literatura catalana (durada: 90 minuts).

  • Benissanet, paisatge literari

    Benissanet, paisatge literari

  • Benissanet, paisatge literari

    Benissanet, paisatge literari

  • Benissanet, paisatge literari

    Benissanet, paisatge literari

Ruta literària Artur Bladé i Desumvila a Benissanet

Punt d’inici

Centre Cultural Artur Bladé

Itinerari

Així, el recorregut està format per diferents punts, senyalitzats amb plaques de ceràmica, com: - el Centre Cultural Artur Bladé, - la Renaixença, - la Font Gran, - el Portal, - el Carrer de Bonaire, - els Carrers de Dins, - la Plaça de la Verdura, - l'Omplidor, - el Riu, - les Riuades, - el Raval dels Canterers i - Casa Artur Bladé.

Distància i accessibilitat

2 km. Es recomana fer-la a peu perquè transcorre integrament pel nucli de la població.

Temps aproximat

1 hora i 30 minuts

Guiatge

Ruta versió completa. Amb aquest preu es gaudirà d'un guia especialitzat, de la visita comentada a l'exposició "Artur Bladé i Desumvila: escriptor de l'Ebre català, cronista de l'exili", de la projecció del documental "Artur Bladé, la memòria de l'Ebre" i de material gràfic divers sobre l'escriptor. Així com poder realitzar la ruta literària guiada i amb la possibilitat d’escoltar textos recitats a cada punt, anècdotes, explicacions, etc. Per gaudir d’aquest servei de guia especialitzat caldrà reservar amb 48 h d’antelació. Ruta versió bàsica. També s'ofereix la possibilitat de realitzar la ruta sense guia, escoltant els textos en un reproductor MP3 seguint el mapa amb els punts marcats, veure el documental sobre Artur Bladé i visitar l'exposició sobre l'escriptor. Només cal apropar-se al Centre Cultural Artur Bladé i demanar-ho.

Públic

Tots els públics

Periodicitat/ Horaris

Durant tot l’any, versió completa de la ruta reservar amb 48 hores d’antelació i versió bàsica en horari del Centre Cultural Artur Bladé.

Tarifes

Preu: ruta amb guia (versió completa) és de 50 € per a grups fins a 15 persones. Per a grups a partir de 15 persones el cost per persona és de 4 €. La versió bàsica és de 2€ per persona.

Per més informació

Tota la informació actualitzada al lloc web www.arturblade.org
Per a consultes i reserves: associacio@arturblade.org o trucant al 977 407 915 (Centre Cultural Artur Bladé)

Per menjar i dormir

Hotel Rural Mas Taniet. Camí de Móra, s/n. Tel. 977 40 76 04. Places: 20. www.mastaniet.com
Restaurant Casal. Pl. Renaixença, s/n. Tel. 977 40 73 63. Places: 80
Cafè - Bar Solé. C. Reus,22. Tel. 977 40 70 09. Places: 80
Restaurant Pizza.es. C. Sant Jordi, 2. Tel. 977 40 78 64. Places: 40