La Biblioteca Museu Víctor Balaguer publica per Sant Jordi les audiolectures de la campanya 'Donants de Veu'

23-04-2022

'Donants de Veu'

La contribució d’aquesta biblioteca a la campanya Donants de Veu, que ha comptat amb 12 voluntaris i cinc obres literàries de Víctor Balaguer, s'ha fet pública en el marc de la celebració de Sant Jordi.

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha participat a la campanya Donants de Veu del passat 2021, la qual ha consistit en la gravació en format àudio de la lectura d’obres literàries pertanyents a la literatura catalana, per a penjar-les després a plataformes d’internet. Aquesta campanya ha tingut la finalitat d’ajudar a difondre a la xarxa la literatura i els continguts audiovisuals en català. L’han impulsat el portal Lletra i els Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, amb la col·laboració d'Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català.

A la crida de la Biblioteca Museu hi han respost una dotzena de voluntàries i  voluntaris, els quals, des del primer moment, es van implicar de forma entusiasta a la campanya. Les respectives gravacions van resultar de gran qualitat, sobretot en la dicció, i van superar el repte.

A Donants de veu, la Biblioteca Museu ha aportat cinc obres de diversos gèneres (novel·la, poesia i teatre) i una selecció de poemes; tot escrit per Víctor Balaguer. Les obres són: La història d’un mocador, Lo guant del degollat, Lo romiatge de l’ànima, ¿Vox in deserto?... poesia catalana revolucionaria i Espasa del mort. La selecció de poemes està formada per: “Salm d'amor”, “Los quatre pals de sang”, “La dama del rat penat”, “Las cinc diadas del amor”, “La campana de l'Ave Maria” i “Cant de amors”. Es podran trobar al canal de Youtube de la institució.