Fanàtics dels clàssics catalans

02-05-2023

Fanàtics dels clàssics catalans

El 2 de maig es va posar en marxa un club de lectura virtual dedicat a clàssics catalans. Gràcies al Servei de Biblioteques es gestionarà a través de Tellfy i el moderarà Marc Rovira.

Us animem a unir-vos al grup i a participar-hi:
https://www.tellfy.com/es/join/?c=bibliotquescatalunya&g=fanatcs-classics

Al llarg dels dos primers mesos ens endinsarem en tres de les obres més importants d’Àngel Guimerà: «Mar i cel», «Terra baixa» i «La filla del mar». Ens fixarem en l’ús del triangle amorós com a mètode narratiu i també com a estructura del desig. Comentarem també la simbologia amb què Guimerà concentra la càrrega sentimental de les seves obres.

Més endavant, dedicarem també dos mesos a Víctor Català i al seu «Drames rurals», així com alguns capítols de «Solitud». Víctor Català també fa un ús del símbol molt eloqüent i ple de connotacions, fins al punt que hi ha crítics que han provat de llegir la seva obra d’una manera psicoanalítica.

Finalment, ens endinsarem en l’obra poètica de Gabriel Ferrater, «Les dones i els dies», i provarem de lligar tot el que hem comentat a propòsit dels autors anteriors amb els textos crítics del poeta de Reus publicats a «Curs de literatura catalana contemporània».

Així, a banda de tot plegat, farem entre tots que la lectura sigui un acte de comprensió de l’ésser humà i una font de plaer. Endavant!