Les dones de la ronda de Sant Antoni

Les dones de la ronda Sant Antoni

El projecte reflexiona, a través dels retrats escultòrics en bosses de plàstic, sobre la prostitució i el procés de mercantilització al qual és sotmès el cos femení en plena zona comercial de la ronda de Sant Antoni de Barcelona, i sobre com la necessitat, la indiferència i el desemparament institucional sustenten una situació extrema.

La veu d’aquestes realitats de mares, filles, germanes, cosines, ties, nebodes... es materialitza en peces termoformades en el mateix rostre de qui ha col·laborat en el projecte, de manera que donen forma i significat a les bosses de plàstic.

A causa de la materialitat i les connotacions adquirides, les bosses actuen també com a contingut i continent del retrat, de la identitat d’aquest, al mateix temps que queda despullat d’aquesta identitat en convertir-se en un producte més del capitalisme salvatge mitjançant una mirada de subversió d’analogies, una visió associativa, de reinterpretació i refundació de les relacions vitals, ètiques, socials, polítiques i estètiques.

Per més informació: Fundació Manuel de Pedrolo