"Lo cant dels mesos" de Víctor Català

"Lo cant dels mesos" de Víctor Català

Ismael Dueñas, reconegut compositor i pianista badaloní amb més de 20 anys de trajectòria, autor d'àlbums com 'Jazz Ateu', 'Pianisme Il·lustrat' i 'Cantautisma', entre d'altres, en col·laboració de l'emergent cantant Abril Sanglas, sorgida del món del teatre musical i formada a l'Institut del Teatre de Barcelona, ens presenten una apassionant revisió musical d'aquesta obra no tant "coneguda" i acabada de reeditar de Víctor Català.

'Lo cant dels mesos', obra recent recuperada de Víctor Català, fou en realitat la seva primera obra completa, la primera en poesia i la primera on Caterina Albert utilitza el pseudònim de Víctor Català, nom ja cabdal i clau per la narrativa moderna catalana. En aquesta obra, ens mostra la Català poeta en un recorregut oníric per les estacions de l’any, viscudes des del món del camp, amb les seves meravelles i inclemències. Una obra que ens parla del misteri de la natura i de la creació, així com del costumisme popular, l'esperança, el recolliment i l'amor, de vegades amb tendresa o dol i d'altres amb misteri i simbolisme.

Ismael Dueñas i Abril Sanglas, després de trobar-se per interpretar junts temes propis a piano, veus i guitarra, ara posen música i converteixen en cançó cada un d'aquests cants de Víctor Català. L'espectacle 'Lo cant dels mesos' que presenten en format concert, a piano i dues veus, és una idea totalment original i inèdita que mai abans s'ha fet.

Per més informació: www.ismaelduenas.com