Agenda

Visita guiada a l'exposició "Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra"

17-12-2019 | A les 19.00 h
Casa de Cultura de Girona. Fundació Josep Pla

Visita guiada a càrrec del comissari, Francesc Montero.

https://fundaciojoseppla.cat/exposicio-al-palau-robert-barcelona/

L’exposició se centra en les impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra, vinculant-les a un nivell més general, com és l’impacte que la Gran Guerra va tenir a la Catalunya neutral a nivell cultural, social i també econòmic; i com el seu record va afectar l’evolució política i cultural en els dècades posteriors. Analitza no només l’empremta de la Primera Guerra Mundial en l’obra i la biografia de Josep Pla, sinó també l’anàlisi del conflicte sobre el context baixempordanès, a les comarques gironines i a Barcelona, escenaris des dels quals Pla va viure el conflicte.
D’aquesta manera, la investigació pretén transcendir l’àmbit específicament intel·lectual i literari, per interpretar i mostrar les conseqüències de la guerra a nivell també econòmic i social. A través de les pàgines de les obres de Josep Pla i d’altres autors del moment es pot copsar l’impacte quotidià de la contesa bèl·lica malgrat la neutralitat oficial. Aquesta visió, degudament contrastada amb els materials d’arxius, biblioteques i hemeroteques, ofereix un panorama complet de la situació del moment i la forma com va ser viscuda a casa nostra.

Trobareu més informació a www.fundaciojoseppla.cat


“Mig Europa cau, com un edifici immens que s’esfondra. Rússia, Àustria, Alemanya… El sentiment em porta del cantó del que cau. La raó, no!”

Josep Pla. El quadern gris. OC I, 398

  • Visita guiada a l'exposició "Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra"

    Visita guiada a l'exposició "Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra"