Agenda

Verdaguer dia a dia. Acte inaugural de la Festa Verdaguer 2023 a Folgueroles

12-05-2023 | A les 19.00 h
Centre Cultural, Folgueroles

El dia 12 de maig, al Centre Cultural de Folgueroles tindrà lloc la presentació, de la Cronologia de Jacint Verdaguer (1845-1902), Amb Àlvar Valls i Roser Carol, autors Una obra d’Àlvar Valls i Roser Carol.

Verdaguer dia a dia. Cronologia de Jacint Verdaguer (1845-1902) és el primer volum de la nova col·lecció «Eines», de Verdaguer Edicions, i cobreix la quotidianitat del poeta: on era i què feia cada dia de la seva vida del qual es tenen notícies, què en deia la premsa, quines cartes escrivia i rebia, quins actes es feien relacionats amb ell...

És part d’un macroprojecte verdaguerista en el qual Àlvar Valls i Roser Carol treballen des de fa més de setze anys i que comprèn el volum que teniu a les mans i la Bibliografia general de Jacint Verdaguer (1864-2023), de pròxima aparició en aquesta mateixa col·lecció. Tots dos volums són eines que contribueixen a explicar la vida i l’obra del poeta i que mostren el personatge, el mite, en el context de la seva època i a posteriori, com a referent i patrimoni col·lectiu.

Amb Verdaguer dia a dia, Valls i Carol documenten prop de cinc mil dies de la vida de Jacint Verdaguer. En un format inèdit i fidels a tot allò publicat, aporten un treball minuciós que a partir del dia a dia mostra la dimensió gegantina del poeta que va canviar el curs de la literatura catalana moderna.

L’entrada a l’acte és gratuïta.

  • Festa Verdaguer 2023

    Festa Verdaguer 2023

Arxius adjunts: