Agenda

Vampirs a Berga! 'Les històries naturals' de Joan Perucho i la Primera Guerra Carlina

01-11-2020 - 08-12-2020 | De dilluns a dissabte de 10 a 14h. Diumenge i festius d’11 a 14h. Tardes de divendres, dissabte i diumenge de 17:00 a 20:00h.
Museu Comarcal de Berga

“Vampirs a Berga! Les històries naturals de Joan Perucho i la Primera Guerra Carlina”, produïda per la Institució de les Lletres Catalanes en el marc de l’Any Perucho i comissariada per Julià Guillamon, arriba al Museu Comracal de Berga.

L’exposició itinerant, després de passar per Morella i Gandesa, estarà a Berga entre el 3 d'octubre i el 8 de desembre, i posteriorment es podrà veure també Barcelona i Banyoles. L'exposició segueix en els escenaris principals de la novel·la: Barcelona, Gandesa, Morella i Berga i passa pel Museu Darder de Banyoles, on Perucho es va inspirar per crear l’ambient del naturalista que protagonitza la història.

La mostra –que juga amb una estètica que barreja història i fantasia, alta cultura i cultura pop– proposa també una immersió en la literatura fantàstica i d’aventures, en el vampirisme i les guerres carlines i en la guerra civil i el pop. Així mateix, serveix per reivindicar la personalitat i la literatura de Perucho, ara que es commemoren els cent anys del seu naixement (1920-2003).
 

“Vampirs a Berga! Les històries naturals de Joan Perucho i la Primera Guerra Carlina”
03.10-08.12
Museu Comarcal de Berga
Carrer de la Mare de Déu dels Àngels, 7, Berga
Horari: 

  • De dilluns a dissabte de 10 a 14h.
  • Diumenge i festius d’11 a 14h.
  • Tardes de divendres, dissabte i diumenge de 17:00 a 20:00h.

Organitza: Institució de les Lletres Catalanes
Per a la itinerància al Museu Comarcal de Berga: Ajuntament de Berga