Agenda

Taller Poesia amb Adrià Targa

11-01-2022 | -
Virtual

Taller virtual de poesia, amb Adrià Targa. Gabriel Ferrater Radio . Amb la col·laboració de l'Escola de Lletres. Gener / Març 2022.

Accedeix al taller


Adrià Targa, llicenciat en Filologia Clàssica i poeta.
 

Gabriel Ferrater Radio 

Arran del centenari del naixement de Gabriel Ferrater i Soler (20 de maig de 1922) us proposem un grand tour per l'obra del gran poeta reusenc i dels seus afins. Devot dels poetes medievals, amant incondicional de Catul i seguidor dels camins poc fressats a casa nostra de la poesia nord-americana moderna, Ferrater és encara avui l'eix vertebrador de la poesia catalana contemporània i un dels seus principals valors a escala universal. En aquest curs veurem la poesia de Ferrater, però també Catul, els trobadors, W.H. Auden, Robert Frost, César Vallejo, Josep Carner, Josep Sebastià Pons, Joan Ferraté o Jaime Gil de Biedma. I també veurem què n'aprenem per, alhora, fer les nostres pròpies provatures poètiques.  

 

:: GENER

Segurament In memoriam és una de les millors portes d’entrada a la poesia ferrateriana. La primera entrega del taller de poesia començarà amb una lectura d’aquest poema llarg, mític relat de la Guerra Civil vista des del punt de vista d’un adolescent que amb prou feines comença a conèixer la por dels grans. Però anirem més enllà i veurem d’altres Ferraters. Una visió panoràmica per celebrar el centenari del seu naixement.