Agenda

Premi Verdaguer de Recerca. Obert el període de recepció de treballs

12-09-2022 - 30-09-2022 | -
Fundació Jacint Verdaguer

Fins el dia 30 de setembre del 2022 les persones que ho vulguin poden fer arribar els projectes de recerca per optar al III Premi Verdaguer de Recerca.  

El premi té per objectiu fomentar la investigació sobre la figura i l’obra de Jacint Verdaguer i el seu paper essencial en la vertebració de la cultura del nostre país, per tal d’incentivar la tasca d’investigadors que puguin aportar noves mirades sobre el poeta i la seva obra. Està destinat a aquells investigadors que vulguin preparar l’edició crítica d’una obra de Jacint Verdaguer segons els criteris lingüístics, metodològics, analítics i formals establerts per la Societat Verdaguer. L’obra i el seu estudi seran publicats per Verdaguer Edicions dins la col·lecció d’Obra Completa en Edició Crítica de Jacint Verdaguer (OCEC).

Els dia 29 de juny es publicaven les al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) les bases del III Premi Verdaguer de Recerca. Després dels 20 dies d'exposició pública, en data 4 d'agost, s'ha fet pública la convocatòria, quedant obert el període de recepció de candidatures fins el dia 30 de setembre: https://bop.diba.cat/anunci/3284850/convocatoria-per-a-la-concessio-del-iii-premi-verdaguer-de-recerca-any-2022-ajuntament-de-folgueroles

El premi, que passa a convocar-se cada dos anys en comptes de cada tres, té una dotació de 12.000€. 

Els treballs candidats al guardó s'han d'enviar seguint les condicions de les bases a info@verdaguer.cat

El veredicte i lliurament del premi es resoldran la tardor del 2022.