Agenda

'Placa de timbres’

27-06-2019 | A les 19.00 h
Fundació Joan Brossa, Barcelona

Instal·lació del segon ‘Intèrfon poètic’ per part de Barcelona Ciutat de la Literatura a la seu de la Fundació Joan Brossa, tot aprofitant la celebració de l’Any Joan Brossa que commemora el centenari del naixement del poeta barceloní. Els ‘intèrfons poètics’ són uns dispositius urbans que, sota la forma d'un intèrfon de porteria, amaguen poemes que els passejants o visitants d'un centre poden escoltar cada vegada que en premin un dels botons. Són una forma de revitalitzar el patrimoni literari de la ciutat per tal de recordar el ciutadà que la literatura (o la poesia, en aquest cas) és una art viva que pot manifestar-se a qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Per a aquesta ocasió, la Fundació Joan Brossa va triar nou poemes de Joan Brossa i nou poetes contemporanis que els recitessin: Blanca Llum Vidal, Carles Rebassa, Gabriel Ventura, Àngels Moreno, Maria Cabrera, Jaume C. Pons Alorda, Raquel Santanera, Maria Sevilla i Meritxell Cucurella.

Per a la inauguració de l'intèrfon, o ‘placa de timbres’, com s'ha decidit batejar-lo en record d'un poema visual de Joan Brossa, comptarem amb la participació de quatre d'aquests poetes: Carles Rebassa, Raquel Santanera, Maria Sevilla i Àngels Moreno, que recitaran els poemes que van enregistrar per a l'ocasió.

L'acte comptarà amb la presència de Vicenç Altaió, president de la Fundació Joan Brossa, de Marina Espasa, Comissària de Barcelona Ciutat de la Literatura, i de Manuel Guerrero, comissari de l’Any Joan Brossa.

  • Placa de timbres

    Placa de timbres