Agenda

'La noia del club', de Maria Carme Roca. Presentació de llibre

20-03-2017 | 19h
Espai Betúltia, Badalona

Presentació del llibre La noia del club, de Maria Carme Roca.
Amb Maria Nunes (Filòloga i Catedràtica de llengua i literatura catalanes), Paco Escudero (Cap d’unitat del CRAD) i l’autora, Maria Carme Roca.
Organitza: CRAD  (Centre de Recursos i Assessorament per a les  Dones)
Col·labora: Llibreria El Full

Des de ben jove, la Flora ha volgut ser nedadora. Tot i que la seva família li fa costat, no ho té gens fàcil. Els aires nous que duu la proclamació de la Segona República donen ales al seu somni. Alhora, entra en contacte amb un grup de dones que aspiren a transformar la realitat des de l’art, la literatura o el periodisme, com ara Rosa Maria Arquimbau, Irene Polo, Anna Murià o Mercè Rodoreda. Però la realitat és tossuda, i les seves aspiracions xocaran amb les tensions d’una societat convulsa.  

Maria Carme Roca (Barcelona, 1955) és historiadora i filòloga. L'any 1997 va publicar la seva primera obra, la novel·la juvenil Una setmana plena de boira. Des d’aleshores, entre literatura infantil i juvenil, contes, assajos i novel·les històriques, ha publicat una cinquantena de llibres. Ha obtingut diversos premis literaris, entre els quals el Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil per Akanuu, l’arquer persa (2005), el Lola Anglada de contes per a infants per On s’amaga la por (2002)  i el Nèstor Luján de Novel·la Històrica per Intrigues de palau (2006). Moltes de les seves novel·les han estat traduïdes al castellà i al gallec.