Agenda

Festa Verdaguer: Presentació de la pel·lícula 'Maleïda, 1882'

19-05-2018 | A partir de les 13.00 h
Centre Cultural, Folgueroles

13 h. Centre Cultural. Presentació de la pel·lícula documental Maleïda, 1882
A càrrec d’Albert Naudín

L’alpinista i productor Albert Naudin ens presenta Maleïda, 1882, un projecte audiovisual ambició, que neix el 2016 arran del llibre Maleïda (Verdaguer Edicions) de Bernat Gasull. A partir de les primeres imatges del rodatge i del thriller promocional, veurem com la pel∙lícula té el repte de recorre per terra i aire tot l'itinerari pirinenc que va trepitjar Verdaguer en la seva aventura cap a l’Aneto el 1882, per redescobrir‐ne una faceta ben poc coneguda. I és que Jacint Verdaguer, més enllà del seu vessant literari, també fou un muntanyenc i aventurer de primer ordre, un veritable pioner del Pirineu català que fins i tot va haver d'amagar part de les seves vivències entre versos i poemes.

La presentació de la pel·lícula està prevista pel juliol 2019 coincidint amb les dates que Verdaguer va emprendre aquest viatge el 1882. Durant l’acte es convidarà a participar en la campanya de micromecenatge.

13.30h Centre Cultural.
Cor d’homes de Folgueroles.
Direcció: Sebastià Bardolet

Des de l'any 2014 una grup d'homes, esperonats per Pere Miralpeix, van fer la proposta de preparar un breu programa de cançons per presentar durant la Festa Verdaguer. Es tracta d'un breu concert de quatre o cinc peces amb lletra de Verdaguer i sobre una temàtica concreta que se'ls proposa des de la Casa Museu.