Agenda

Festa Verdaguer. Festa popular

20-05-2018 | A partir de les 10.00 h
Plaça Verdaguer de Folgueroles

De 10‐14 h Plaça Verdaguer. Mercat del Llibre Vell de Poesia
Enguany se celebra la XV edició del Mercat del Llibre Vell de Poesia que ens permet admirar joies de la literatura catalana i adquirir primeres edicions de l’obra de Verdaguer davant per davant de la casa familiar del poeta.

De 10.30h a les 12 h. Concurs de Rams de flors
Seguint una vella tradició d’una veïna que en temps difícils, a cada aniversari, posava flors al monument, l’any 1977 es va convocar per primera vegada el concurs de rams de flors en les modalitats de bosc i de jardí.

De 10.30h a 12h. Presentació dels rams
Lliurament de premis la mateixa tarda durant el concert de la Banda de l'EMVIC

A les 12 a l'església parroquial. Missa solemne
La Missa solemne a l'església parroquial, celebrada per Mn. Pere Oliva March

A les 12.30h. Ofrena floral i Ballets de Folgueroles
Les autoritats ofereixen una corona de llorer al peu del Pedró i presideixen els Ballets. Els Ballets, que dansen diverses generacions de folguerolencs al so del flabiol i el tamborí dels Flabiolaires de les Guilleries. Entre els balls destaca El Ballet de Folgueroles, una dansa tradicional del poble que només es balla una vegada a l'any i crea molta expectativa a la plaça perquè les colles competeixen per saber qui aguanta més estona la balladora enlaire. Direcció: Montse Segalés

A les 13.30h. Jardins de Can Dachs. Parlament d’homenatge a Verdaguer
A càrrec del Sr. Carles Baronet, alcalde de Folgueroles.

18 h. Jardins de Can Dachs. Concert: Banda EMVIC
Direcció: Ferran Anglí i Oriol Codina
La Banda de l'Escola de Música de Vic es una formació que agrupa transversalment tots els alumnes de vent de l'Escola, el Conservatori i les Aules Associades. Els professors del Departament de Vent col·laboren tots junts en aquest projecte. S’interpretaran obres originals per a banda i bandes sonores de pel·lícules.

Podeu veure la resta d'activitats al web www.verdaguer.cat